In Enumatil heeft de Kasparhoeve een woonlocatie met 10 woonplekken.

De locatie in Enumatil is ruim opgezet, waardoor je over een grote en ruime kamer beschikt. Enumatil biedt naast de ruimte en rust veel mogelijkheden om op een plezierige wijze te wonen. Enumatil ligt relatief dicht bij de stad Groningen en zowel Groningen, Zuidhorn en Leek zijn op fietsafstand bereikbaar. Op de locatie in Enumatil werken begeleiders samen met een gedragswetenschapper. De hulp die wordt geboden is afhankelijk van wat je nodig hebt. Dit is natuurlijk per persoon verschillend, maar belangrijk vinden wij dat we samen met jou en jouw netwerk kijken waar je mogelijkheden liggen en daarop maken we een plan wat je wil bereiken op het gebied van wonen.

Je krijgt naast de ruime kamer en een aantal grote centrale ruimtes (zoals een centrale eet en kookruimte en een gezamenlijke woonkamer) ook een persoonlijk begeleider, die samen met jou een begeleidingsplan opstelt waarin je doelen stelt die gericht zijn op wat je wilt bereiken en eventueel wilt leren. Dit begeleidingsplan maken we altijd in ons digitale zorgrapportagesysteem Mextra, waardoor je altijd direct inzage kunt hebben in gegevens, rapportages en de begeleidingsplannen.

In Enumatil is altijd groepsbegeleiding aanwezig. ’s Nachts is er altijd een slaapdienst. Om in Enumatil te wonen is het wel belangrijk dat je naar school of dagbesteding gaat.

In Enumatil en omgeving heb je de mogelijkheid om in je vrije tijd op veel clubs te gaan. In de directe omgeving van het gebouw ligt een voetbal/speelveld en kun je op veel plaatsen vissen en daarnaast hebben we een fitness abonnement voor de hele groep, kun je tafeltennissen en hebben we een trampoline, hangmat en chillplek met vuurkorf. De oorspronkelijke zorgboerderij te Groningen en de woonlocatie in Enumatil zijn nauw aan elkaar verbonden en op korte afstand van elkaar, waardoor je ook veel activiteiten kunt doen met dieren zoals paardrijden en paarden verzorgen.